La Cova Tallada està situada als peus del Parc Natural del Montgó, en plena Reserva Marina de Sant Antoni. És un lloc que fusiona meravelles naturals i vestigis històrics. Tallada entre els segles XII i XIV, aquesta cova combina la bellesa de les formacions rocoses amb la història de l’extracció de pedra tosca per a la construcció d’edificis emblemàtics de la regió.

Què fer en la Cova Tallada?

Espeleologia i senderisme

La Cova Tallada és ideal per als amants de l’aventura. Pots explorar la cova a peu, gaudint de les seues imponents formacions i les seues aigües cristal·lines. La ruta de senderisme per a arribar a la cova pot ser exigent, amb trams rocosos i esvarosos, per la qual cosa és recomanable estar en bona forma física i portar calçat adequat.

Caiac i Tub respirador

Una altra manera emocionant d’accedir a la cova és en caiac. Aquest recorregut et permet gaudir de la bellesa del litoral i, una vegada en la cova, pots practicar tub respirador en les seues aigües transparents, descobrint un vibrant ecosistema marí ple de peixos i altres espècies.

Consells pràctics importants

  1. Imprescindible reservar la teua visita! Durant la temporada alta, és necessari reservar amb antelació per a controlar el flux de visitants i preservar l’entorn.
  2. Equipament adequat: usa calçat resistent, porta aigua suficient, gorra i protector solar i equip de tub respirador. És recomanable portar una llanterna si planeges endinsar-te en la cova.
  3. Horari ideal La millor hora per a visitar és primerenc en el matí i al capvespre, quan la llum del sol no és tan intensa i el paisatge es tiny de tons daurats

Sostenibilitat i bones pràctiques

Per a garantir la conservació d’aquest tresor natural, segueix aquests consells:

Respecta la naturalesa: no deixes fem i recull qualsevol residu que trobes. Usa productes ecològics i biodegradables per a no contaminar l’aigua i l’entorn.
No toques les formacions naturals: les estalactites i estalagmites són fràgils i el seu creixement és extremadament lent. Evita tocar-les per a no danyar-les.
Silenci i respecte: mantingues el soroll al mínim per a no pertorbar la fauna local i gaudir de la tranquil·litat del lloc.
• Ús responsable de l’aigua: si portes aigua potable, usa envasos reutilitzables i no deposites aquests residus en la mar.
• Porta’t el teu fem: tot el que portes amb tu, porta-t’ho de tornada. No deixes residus en la cova ni en els seus voltants per a mantindre el lloc net i preservat per a futurs visitants.
• Respectar la flora i la fauna: no reculles plantes ni interferisques amb la fauna local.
Accessos regulats: respecta els límits d’accés i les indicacions del personal per a no sobrecarregar l’entorn i contribuir a la seua protecció.

Tren llançadora.
La part final de la platja Les Rotes (des del restaurant Mena) s’ha tancat al pas de vehicles amb una barrera, de 8.00 hores a 20.00 hores.
Per aquest motiu, durant l’estiu de 2024, del 15 de juny al 15 de setembre, s’ha habilitat un servei de trenet llançadora gratuït entre el pàrquing públic de l’antic minigolf (a l’altura de l’hotel Les Rotes) i la zona restringida al trànsit. El seu horari: de 9 h a 14 h i de 16 h a 20 h, amb una freqüència de pas de cada 15 minuts.

Informació addicional

Ubicació: entre Dénia i Xàbia, Alacant.
Coordenades GPS:38° 49′ 2.945″ N – 0° 10′ 1.411″ E
Accés: al final del carrer Via Làctia trobarà una caseta de control que és el punt d’inici de la ruta fins a la Cova Tallada (aprox. 30 minuts d’anada).

Per a més detalls i reserves, visita https://www.denia.net/cova-tallada5

Explora, descobreix i respecta la Cova Tallada, un destí que promet una experiència inoblidable en plena naturalesa.