Dénia ha apostat per la sostenibilitat en totes les seues àrees de treball. Conscients de la importància que té la participació i implicació de tots aquells que viuen, treballen o visiten el nostre municipi volem facilitar totes aquelles accions que impliquen i comporten un benefici per al nostre entorn.

És per això que a Dénia oferim diversos mitjans per a reciclar tots aquells residus que poden generar-se amb la finalitat que aquests es depositen en els llocs que els correspon per a poder reciclar, recuperar o reutilitzar el major percentatge possible d’ells.

 

Mitjans per a reciclar els residus

 

 

Contenidors de restes, paper, envasos i vidre

 

A Dénia es troben múltiples contenidors, tant contenidors subterranis com contenidors als carrers. De manera habitual trobem els contenidors grisos (restes), grocs (envasos de plàstic, llandes i envasos de metall), blau (paper i cartó) així com contenidors verds (vidre). La forma correcta de com usar aquests contenidors podràs descobrir-la en el nostre blog Sé sostenible i recicla.

 

El contenidor marró i les seues formes d’ús

 

 

Si encara no saps com funciona el contenidor marró, estàs de sort. Continua llegint aquest blog i eixiràs de dubtes.

El contenidor marró és el que hauràs d’utilitzar per a restes d’orgànic.

Aquest contenidor disposa d‘accés restringit a residents i segons residents mitjançant una targeta associada a l’habitatge del posseïdor d’aquesta.

Aquesta targeta la pots aconseguir si eres resident o segon resident acudint a l’oficina d’atenció ciutadana de Urbaser, situada en l’Avinguda Marquesat número 5, i donant-te d’alta, presentant un rebut de pagament de la taxa de fem.

 

Per què el contenidor és d’accés restringit?

L’objectiu d’aquest contenidor és transformar els residus orgànics en compostos per al seu ús com a fertilitzant o generador d’energia, és per això que és molt important que tots els residus que es depositen en el contenidor siguen els correctes.

 

Què hem de tirar en el contenidor marró?

Només es poden depositar els residus orgànics (restes de fruita, verdura, carn i peix; corfes d’ou, marisc i fruita seca; deixalles de pa, pastisseria i altres aliments; restes de xicotetes plantes d’interior; pòsits de café i bosses d’infusions; tovallons i paper de cuina usats). Aquests han d’anar introduïts en bosses compostables, que no de plàstic, perquè puguen ser utilitzades com a part del compost.

Recorda en aquest contenidor no has de tirar oli de cuina; salses i líquids de guisats; bolquers, tovalloletes i compreses; burilles; xiclets; bosses de plàstic o residus vegetals en grans quantitats, ni cap altre tipus de residu.

 

Servei de recollida de mobles i andròmines a domicili

 

Amb aquest servei es pretén evitar que els objectes voluminosos acaben en els contenidors, així com ajudar a aquelles persones que no puguen acostar-se a l’Ecoparc. Pot sol·licitar-se per qualsevol persona que residisca o dispose d’un habitatge en el terme municipal.

Per a fer ús d’aquest servei només has de trucar al telèfon 96 643 11 54, indicar el que vols retirar i passarem per la teua casa.

Quan deixes el moble al carrer, recorda’t d’identificar que és per a retirada de l’Ajuntament.

L’horari d’avisos és:

  • De dilluns a divendres de 09.00 a 14:00h.
  • Dissabtes de 09.00 a 13:00h

 

 

Servei d’Ecoparc

 

Un ecoparc és una instal·lació de recollida selectiva que tenen l’objectiu de fer una gestió adequada dels residus que, per les seues característiques, no poden ser tractats com la resta dels residus domèstics. En l’ecoparc podem desfer-nos dels següents tipus de residus:

  • Residus de gran grandària: com a mobles antics, matalassos usats, enderrocs o pneumàtics.
  • Residus electrònics: de grans o petits electrodomèstics.
  • Residus potencialment perillosos: piles i bateries, olis vegetals i de motor o tubs fluorescents.
  • Residus que requereixen tractament específic: radiografies, roba i calçat.

A més dels contenidors habituals que podem trobar als nostres carrers per a paper i cartó, vidre i envasos.

L’ús de l’Ecoparc és gratuït per a particulars i per a les empreses de Dénia.

Podràs trobar l’Ecoparc en el Polígon Madrigueres. Concretament, en el camí del Cementeri, al costat de les naus falleres. Allí trobaràs personal que t’indicarà on has de depositar cada residu. En l’entrada et sol·licitarem les dades per a poder disposar d’un control de l’ús que se li dona a la instal·lació, així com poder obtindre una base de dades dels residus generats i sobre la base d’això poder desenvolupar accions de millora i conscienciació.

L’horari d’accés a l’Ecoparc és de:

  • Dilluns a divendres, de 8 a 20 hores ininterrompudament.
  • Dissabtes de 8 a 14 hores.

En el cas que no pugues desplaçar-te fins a aquesta instal·lació també disposem d’Ecoparc mòbil, el qual tots els dies, excepte el diumenge, en horari de 8 a 13 hores, s’instal·la en una ubicació diferent del municipi.

  • Dilluns – Mercat ambulant de Torrecremada.
  • Dimarts – Carrer Mira-rosa.
  • Dimecres – Carrer Elx.
  • Dijous – La Xara i Jesús Pobre (quinzenal).
  • Divendres – Carrer la Via.
  • Dissabte – Camí Sant Joan.

Els residus que podràs depositar ací són fluorescents, aerosols, aparells elèctrics i electrodomèstics xicotets, pintures, televisions, utensilis de cuina, vidre, porcellana i ceràmica, voluminosos (butaques, llavadores, cadires …), envasos lleugers, vidre, paper i cartó, telèfons mòbils , piles, tòner, bombetes, CD i DVD, oli mineral i oli vegetal.

ecoparque movil

Fotografia: Viu i conviu.

 

Mini punts nets

 

A través dels mini punts nets que trobaràs distribuïts per la ciutat de Dénia s’acosta encara més la recollida selectiva d’aquells residus que no van als contenidors habituals que tenim al carrer i que a vegades haurien d’anar a l’Ecoparc. D’aquesta manera, es facilita el depòsit correcte d’aquests residus en el seu lloc corresponent. Consisteixen en uns suports, semblances als opis, que estan dissenyats per a depositar els xicotets residus sòlids d’ús domèstic que es poden reciclar i reutilitzar. Presenten diverses obertures, en funció del residu, hi ha per a càpsules de café, cartutxos d’impressora, taps de plàstic, ulleres, piles i bateries, bombetes i telèfons i carregadors.

En diferents punts del destí trobaràs també contenidors de roba, oli usat, així com papereres per a xiclets.

 

punto limpio denia - denia futurista- reciclar

 

punto limpio denia - denia futurista- reciclar

Punts de recollida de residu verd

Són grans contenidors on podràs depositar, com a usuari i no professional, les restes vegetals, de poda i de jardineria, entre altres, que pugues generar. Aquests es troben distribuïts pel municipi i pots fer ús d’ells en qualsevol moment.

Els llocs on podràs trobar-los són els següents:

En el Montgó

Bosc de Diana (Camí de Sant Joan), en l’encreuament del Camí de les Alqueries amb el Camí de Sant Joan.
Camí del Pou de la Muntanya.
Camí Vell Alt Dénia-Xàbia (Pitxers) amb el carrer Cacauet.
Parquing del carrer Teseu.
Carrer Corònide.
Plana d’Elies amb el carrer Artemis.

En Els Marines

En la carretera dels Marines amb carrer Donzella.
Assagador de la Marjal amb carrer Bogavant.
Nova Dénia, en carretera dels Marines amb Oceà Pacífic.
Els Deveses, en carretera dels Marines amb Riu Marjal.

En Les Rotes

La Raconà, al costat del Barranc del Monyo i el Camí de la Raconà.
Al carrer Aquari.

Servei de recollida selectiva de fem a domicili “Porta a Porta”

El servei de recollida selectiva de fem a domicili “Porta a Porta” està habilitat fonamentalment per a empreses d’alimentació del sector turístic que se situen en les zones dels Roques, Baix La Mar, Jesús Pobre i La Xara, com, per exemple, els diferents bars i restaurants.

Ara que tens a la teua disposició tots els mitjans, reciclar i ser responsable amb el medi ambient és cosa teua.

Ajuda’ns a construir una Dénia més neta i sostenible!